Warmtepompen
Via compressietechniek onttrekt een warmtepomp warmte aan de omgeving. De warmte wordt via een koelvloeistof getransporteerd. Die koelvloeistof bereikt op lage temperatuur haar kookpunt en verdampt snel. De damp wordt samengeperst tot een hogere temperatuur dan de lucht of het water van de centrale verwarmingsinstallatie. Vervolgens komt deze in een condensor terecht, waar hij warmte afgeeft aan de verwarmingsinstallatie. Een ontspanningsventiel verlaagt de druk opnieuw zodat de damp afkoelt en condenseert. Een warmtepomp haalt gratis energie uit natuurlijke bronnen zoals aardbodem, omgevingslucht of grondwater. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit.
Lucht-lucht warmtepompen
Lucht-luchtwarmtepompen onttrekken warmte aan de buitenlucht. Die warme lucht wordt in de woning geblazen. In de zomer kan het proces omgedraaid worden en functioneert de installatie als airconditioningsysteem.
Lucht-water warmtepompen
Lucht-water-warmtepompen onttrekken met een buitenunit warmte aan de lucht en voeren die via een watercircuit naar een warmteafgiftesysteem.
Lagetemperatuurwarmtepompen: zijn ideaal voor nieuwbouwwoningen en worden meestal gebruikt in combinatie met vloerverwarming en/of ventilo-convectoren.
Hogetemperatuurwarmtepompen: zijn ideaal voor renovatieprojecten. Deze warmtepompen kunnen aangesloten worden op (bestaande) radiatoren omdat de temperatuur van het water hoger is. Het rendement van hogetemperatuurwarmtepompen ligt wel duidelijk lager dan bij lagetemperatuurwarmtepompen.
Beide types lucht-waterwarmtepompen kunnen gebruikt worden om sanitair water te verwarmen.
Geothermische warmtepompen
Geothermische warmtepompen onttrekken via een dieptepomp warmte aan het grondwater. Voor de installatie van dit systeem zijn grondboringen nodig. Een geothermische warmtepomp is minder geschikt voor particulieren, maar biedt wel een hoog rendement.
Warmtepompen voor elke type gebouw
Of u nu een huiseigenaar, winkeluitbater of hotelmanager bent, onze oplossing geven u het perfecte comfort. Er zijn verschillende systemen beschikbaar voor woning, winkel, hotel, ontspanningscentra, kantoren en grote gebouwen.